žena s vyúčtováním ceny mobilnicg tarifu

Jak inflace zvyšuje ceny mobilních tarifů

Zjistěte, jak inflace ovlivnila ceny mobilních tarifů v České republice a jak minimalizovat své náklady na tarif s doporučeními pro výběr nejlepší nabídky od mobilních operátorů.

Jak se změnily ceny mobilních tarifů

V roce 2022 byly ceny mobilních tarifů stabilní a v závislosti na poskytovateli se pohybovaly v rozmezí od 300 Kč do 800 Kč měsíčně v České republice. Základní tarify zahrnovaly několik set minut volání, SMS zpráv a omezený objem dat. O přesnějších cenách jsme už psali v článku – srovnání mobilních tarifů, kde je ještě možné některý tarif za lepší cenu získat.

Po novém roce 2023 v důsledku inflace došlo k mírnému nárůstu cen mobilních tarifů. V současné době se základní tarify pohybují v rozmezí od 350 Kč do 900 Kč měsíčně v závislosti na operátorovi. Tarify s neomezeným voláním, SMS zprávami a neomezeným objemem dat jsou stále k dispozici, ale za vyšší ceny.

Apple iPhone

Spotřeba dat v mobilu

Zvýšená spotřeba dat v mobilu nemusí být jen otravným problémem. Článek přináší detailní návod, jak lépe využívat Wi-Fi, optimalizovat stahování a aktualizace, a mnoho dalších užitečných rad pro efektivní správu dat na vašem mobilním zařízení. Objevte, které aplikace na vašem zařízení spotřebovávají nejvíce dat a jak dlouho vydrží určité množství dat v závislosti na vašem použití. Navíc se dočtete, které programy spotřebovávají nejméně dat při videohovorech.

Je možné, že ceny mobilních tarifů ještě porostou

Očekává se, že v důsledku inflace budou ceny mobilních tarifů nadále růst, a to zejména u mobilních tarifů s neomezenými možnostmi volání, SMS a datového připojení. To však závisí na konkurenci mezi mobilními operátory a vývoji ekonomické situace v zemi.

Chcete-li minimalizovat náklady na mobilní tarif, můžete zvážit změnu na tarif s menším množstvím dat a omezenými volacími minutami a SMS zprávami. Vyhovuje vám váš stávající operátor? Můžete se zeptat na slevy nebo nabídky, které by vám mohly pomoci ušetřit peníze.

Pokud hledáte nový mobilní tarif, můžete zvážit některé aktuální nejlepší nabídky operátorů.

Jako nezávislý online srovnávač nejen mobilních tarifů vám rychle a snadno porovnat veškeré nabídky, a to i ty neveřejné, ke kterým se skrz klasické hledání nedostanete.

Jen je třeba poskytnout tel. číslo:

Není vám příjemné poskytovat jakýkoliv osobní údaj?
Nevadí, můžete nás kontaktovat vy pomocí tel: 799 512 512
nebo na email: info@cinkly.cz

Další možností je sjednotit více služeb do jedné. Využíváte-li například pevný internet, platíte si TV stanice a určitě máte nějaký mobilní tarif, oslovte nás s tím, že byste rádi všechny služby čerpali od jedné společnosti a tím ušetřit stovky korun měsíčně.

V podstatě jde o princip rodinného tarifu nebo taktéž sdíleného tarifu, kdy máte jako celá domácnost uzavřený jeden tarif, který máte rozdělený mezi členy domácnosti. Tímto principem lze ušetřit tisíce korun ročně. Více informací se dozvíte v minulém článku, kde radíme, jak vybrat nejvýhodnější rodinný tarif:

nejvýhodnější rodinný tarif

Nejvýhodnější rodinný tarif

Rodinný tarif je jeden z typů mobilních tarifů určený pro rodiny s více členy. Nejvýhodnější rodinný tarif umožňuje využívat volání, posílat SMS a čerpat data za znatelně nižší ceny, než je tomu u jiných standardních tarifů.