internetová televize a dva lidé

Internetová televize, streamingová televize a IPTV

Internetová televize je televizní služba, která poskytuje televizní programy prostřednictvím internetu. To znamená, že můžete sledovat televizní pořady a filmy přímo na svém počítači, tabletu nebo chytrém televizoru. Jaké jsou rozdíly mezi internetovou televizí, IPTV a streamingovou službou?

Internetovou televizi je možné sledovat pomocí připojení k internetu, aniž byste museli mít klasickou televizi s kabelovým nebo satelitním příjmem. Internetové televize obvykle poskytují širokou škálu programů, včetně zpravodajství, sportu, filmů, seriálů a dalších pořadů.

Některé internetové televize jsou zdarma, zatímco jiné vyžadují placené předplatné. Internetová televize se často nazývá také „streamingová televize“. Tato služba umožňuje sledovat pořady kdykoli a kdekoli přes internet. Ještě se k ní vrátíme.

Co je to IPTV

IPTV (Internet Protocol Television) je technologie, která umožňuje přenos televizního vysílání prostřednictvím internetové sítě. Podobně jako internetová televize poskytuje IPTV přístup k televizním programům přes internet. Obvykle je ale k dispozici pouze pro předplatitele a je k dispozici pouze na určitých typech zařízení, jako jsou smart TV, set-top boxy nebo speciální přijímače.

IPTV se může lišit od internetové televize tím, že poskytuje širší škálu televizních programů, včetně živého vysílání a na vyžádání pořadů. Obvykle také poskytuje vyšší kvalitu obrazu a zvuku. Je třeba zdůraznit, že IPTV není stejná věc jako internetová televize, i když obě služby poskytují přístup k televiznímu obsahu přes internet.

Slabší internetové připojení bude mít vliv na kvalitu TV přenosu.
Nikdo nechceme koukat na sekající se přenos, obzvlášť když jde o sportovní utkání.

Internetová televize a IPTV – rozdíly

Rozdíl mezi IPTV a internetovou televizí je v zásadě v tom, jakým způsobem jsou televizní programy přenášeny. IPTV používá internetovou síť k přenosu televizního vysílání, ale používá speciální protokol (Internet Protocol) pro přenos dat, který umožňuje přenášet televizní obsah přes internetovou síť s vyšší kvalitou obrazu a zvuku.

Internetová televize používá internet k přenosu televizního obsahu, ale obvykle používá standardní protokoly pro přenos dat, jako je například HTTP nebo HTTPS.

Dalším rozdílem je to, že IPTV je obvykle dostupné pouze pro předplatitele a je k dispozici pouze na určitých typech zařízení. Zatímco internetová televize je obvykle dostupná pro širokou veřejnost a je k dispozici na široké škále zařízení, jako jsou chytré TV, tablety a počítače.

IPTV:
– poskytuje televizní obsah pomocí internetové sítě
– používá speciální protokol
– obvykle dostupná pouze pro předplatitele

Internetová televize:
– poskytuje televizní obsah pomocí internetové sítě
– používá standartní protokol (http nebo HTTPS)
– obvykle dostupná pro širokou veřejnost

Internetová televize a IPTV na mobilu

IPTV a internetovou televizi lze sledovat na mobilním telefonu pomocí speciální aplikace nebo prostřednictvím webového prohlížeče.

Abyste mohli sledovat IPTV na mobilu, budete potřebovat speciální aplikaci od poskytovatele IPTV.

Internetová televize je obvykle dostupná přes webový prohlížeč nebo speciální aplikaci, kterou si můžete stáhnout na váš mobilní telefon. Jak bezpečně stahovat aplikace píšeme v předchozím článku: Nebezpečí na internetu.

Je třeba mít na paměti, že pro sledování televizních programů prostřednictvím internetu budete potřebovat stabilní a rychlé připojení k internetu, abyste mohli sledovat televizní pořady s dobrou kvalitou obrazu a zvuku. Pokud máte pomalé nebo nestabilní připojení k internetu, může být sledování televize přes internet někdy frustrující zkušeností.

5G internet kabely

Jaké vymoženosti a jaká rizika přináší 5G internet

Jaký technologický pokrok nám přináší 5G internet? Pátá generace mobilních sítí se celosvětově označuje zkratkou 5G a přináší s sebou desetkrát rychlejší internetové připojení. Jaké další vylepšení přináší a jaká rizika 5G internet představuje?

Poskytovatelé IPTV v České republice

V České republice patří mezi hlavní poskytovatele IPTV společnost O2 TV, T-Mobile a Vodafone, UPC už spadá pod Vodafone. Tyto společnosti poskytují širokou škálu televizních programů prostřednictvím internetové sítě a jsou k dispozici na různých typech zařízení, včetně smart TV, set-top boxů a přijímačů. Kromě toho existuje také řada menších poskytovatelů IPTV, kteří poskytují specializované služby, jako jsou například sportovní nebo filmové kanály.

Pro používání služeb IPTV je nutné mít předplatné u poskytovatele a obvykle je také třeba mít speciální přijímač nebo set-top box pro příjem televizního vysílání. Ceny předplatného se liší podle poskytovatele a typu balíčku, který si vyberete.

banner internetová televize nabídka

Jak můžete sledovat internetovou televizi?

Zapnutí internetové televize závisí na tom, jaké zařízení a jakého poskytovatele máte. Internetovou televizi lze v podstatě sledovat takto:

Skrz webový prohlížeč:
Pokud chcete sledovat internetovou televizi přes webový prohlížeč, otevřete prohlížeč a přejděte na webovou stránku poskytovatele internetové televize. Poté se přihlaste do svého účtu nebo se zaregistrujte a vyberte pořad, který chcete sledovat.

Použitím aplikace:
Stáhněte si aplikaci od poskytovatele internetové televize z obchodu s aplikacemi na svém zařízení. Pak se stačí přihlásit do svého účtu nebo zaregistrovat, vybrat pořad a začít sledovat.

V televizi:
Pokud máte chytrý televizor, můžete si stáhnout aplikaci internetové televize z obchodu s aplikacemi nebo můžete přistupovat k internetové televizi přes webový prohlížeč přímo na televizoru.

Použitím set-top boxu:
Pokud máte set-top box nebo jiný přijímač, který umožňuje přístup k internetové televizi, zapněte přijímač a přihlaste se a můžete začít sledovat.

Pro zapnutí internetové televize budete potřebovat připojení k internetu, přístup k webovému prohlížeči nebo aplikaci od poskytovatele internetové televize a účet u poskytovatele služby. Pokud máte všechny tyto věci, měli byste bt schopni zapnout internetovou televizi a začít sledovat pořady.

Streamingové televize – Netflix

Netflix je služba streamingové televize na vyžádání, což znamená, že poskytuje přístup k široké škále televizních pořadů a filmů prostřednictvím internetu. Služba Netflix je dostupná prostřednictvím webového prohlížeče nebo speciální aplikace, kterou si můžete stáhnout na své zařízení.

Netflix není technicky ani IPTV ani internetová televize, ale spíše služba streamingové televize, která umožňuje sledovat televizní pořady a filmy prostřednictvím internetu kdykoli a kdekoli.

Netflix je placená služba, která vyžaduje předplatné. Poskytuje vlastní originální obsah, zatímco některé internetové televize poskytují přístup k obsahu od různých vysílatelů nebo producentů.

internetová televize aplikace v TV
V dnešní době je opravdu mnoho streamovacích poskytovatelů, viz seznam níže:

Diney+ vs Netflix

Disney+ je další streamingová televize, podobně jako Netflix. Disney+ poskytuje přístup k široké škále televizních pořadů a filmů prostřednictvím internetu, stejně jako u Netflixu.

Služba Disney+ se liší od Netflixu tím, že poskytuje přístup k obsahu od společnosti Disney, včetně filmů od studií Walt Disney Pictures, Pixar, Marvel Studios a Star Wars, stejně jako k televizním pořadům a dokumentům od Disney Channel, National Geographic a dalších.

Disney+ je také placená služba, která vyžaduje předplatné, podobně jako Netflix. Obě služby poskytují možnost vyzkoušení zdarma na určitou dobu, takže si můžete vyzkoušet, zda vám vyhovuje obsah, který poskytují, než se rozhodnete pro předplatné.

Další streamingové televize

Existuje mnoho dalších streamingových televizí. Některé z nejznámějších služeb streamingových televizí jsou:

Amazon Prime Video:
Amazon Prime Video je součástí balíčku Amazon Prime. Poskytuje přístup k široké škále filmů, televizních pořadů a dokumentů, včetně vlastních originálních pořadů a filmů.

HBO Max:
Poskytuje přístup k televizním pořadům a filmům od společnosti HBO, včetně vlastních originálních pořadů a filmů.

Apple TV+:
Služba od společnosti Apple.

CBS All Access:
Od společnosti CBS.

Peacock:
Od společnosti NBCUniversal, poskytuje přístup k obsahu od společnosti NBC.

Acorn TV:
Vesměs britské a evropské televizní pořady a filmy.

Sundance Now:
Nezávislé filmy, televizní pořady a dokumenty.

Starz

Hulu

jak sledovat TV náhledový obrázek

Jak sledovat TV

Srovnání tří možností, jak sledovat TV, konkrétně DVB-T2, IPTV a satelitní vysílání. Představíme vám jejich instalaci a poukážeme na výhody a nevýhody každé z nich. Jak sledovat TV zapojenou pomocí koaxiálního kabelu? Před samotným zapojením si musíte zjistit pár věcí. Jestli je váš televizor digitální a je zkonstruovaný pro příjem DVB-T2 nebo …