nejvýhodnější rodinný tarif

Pomůžeme Vám vybrat nejvýhodnější rodinný tarif

Rodinný tarif je jeden z typů mobilních tarifů určený pro rodiny s více členy. Nejvýhodnější rodinný tarif umožňuje využívat volání, posílat SMS a čerpat data za znatelně nižší ceny, než je tomu u jiných standardních tarifů.

Výhody rodinného tarifu

Podstata rodinného tarifu je možnost sdílet mobilní data, minuty pro volání a SMS mezi všemi členy rodiny, respektive mezi členy, které zahrnete do tarifu. Můžete tak mít například jeden velký tarif s velkým datovým limitem, a ten sdílet s ostatními. Takto ušetříte stovky korun měsíčně, protože každý z členů rodiny by jinak musel mít vlastní tarif se svým vlastním datovým limitem. To je hlavní výhoda rodinného tarifu.

Další výhodou je, že mnoho rodinných tarifů nabízí další služby jako například bezplatné volání mezi členy rodiny nebo slevy na další služby jako jsou televizní kanály, pevný internet anebo dokonce službu „chytré auto“. Tyto bonusy vám mohou pomoci ušetřit ještě více peněz.

Co je služba Chytré auto?

Chytré auto je služba, která umožňuje propojení vašeho automobilu s internetem a dalšími technologiemi. Tato služba může zahrnovat funkce, jako je Wi-Fi připojení, navigaci, diagnostiku vozidla, telemetrii apod.

V podstatě jde o malou krabičku, kterou nainstalujete do svého vozidla a po zprovoznění se z vašeho automobilu rázem stává chytré auto. Pak už jen zvolíte tarif, například Wifi Premium 20 GB, díky kterému mohou cestující procházet webové stránky a sociální sítě, posílat e-maily atd., až do limitu 20 GB.

Služba Chytré auto Wifi Premium 20 GB nabízí bezdrátový přístup k internetu pomocí technologie Wi-Fi, takže uživatelé mohou používat internet v automobilu bez nutnosti připojení ke kabelu nebo podobnému druhu připojení.

notebook v chytrém autě

Služba Chytré auto bývá často poskytována mobilními operátory jako součást tarifu nebo jako samostatný produkt

Jakou může mít nevýhodu i ten nejvýhodnější rodinný tarif?

Rodinný tarif se uzavírá na jednu osobu v domácnosti. Každý z členů rodiny vlastní svou SIM kartu a napříč účty se sdílí sjednané volání, SMS a porce dat. Hlava rodiny má tak snadno dostupný přehled o veškerém čerpání tarifu u každého člena rodiny, což může být pro někoho frustrující.

Je třeba také zmínit, že rodinný tarif není podmíněný „skutečnou rodinou“. Nejvýhodnější rodinný tarif lze uzavřít i u páru. Tady se vracíme k výše zmíněné frustraci, kde by mohla být v tomto případě vyšší. Rodinný tarif neboli také „sdílený tarif“ může být i pro jednotlivce, kde zákazník sdílí více služeb u jednoho operátora. Tím získává veškeré služby s výhodnější cenou.

Jak vybrat nejvýhodnější rodinný tarif

Při výběru rodinného tarifu je důležité zvážit několik faktorů, jako je počet členů v tarifu, jejich individuální potřeby a spotřeby dat, minut volání a SMS.

Zvažte rozdělení služeb mezi členy rodiny. Mladší generace bude jistě více využívat mobilní data než volání. Větší objem volání přihrajte sobě a větší objem dat věnujte dětem. Pak je už na vás, jaké objemy u tarifů zvolíte.

nejvýhodnější rodinný tarif rozdělený mezi členy
Nejvýhodnější rodinný tarif si můžete rozdělit například takto:

Nejvýhodnější rodinný tarif umožňuje volání zdarma mezi členy rodiny. Dále umožňuje přístup k dalším službám jako poskytnutí TV v rámci operátora, pevný internet nebo již zmíněnou službu „chytré auto“. Tyto bonusy vám mohou pomoci ušetřit ještě více peněz.

V neposlední řadě je důležité porovnat ceny různých rodinných tarifů od různých poskytovatelů služeb. Od toho jsme tu my, online srovnávač mobilních tarifů, televizí a internetových připojení. Rádi Vám pomůžeme vybrat ten nejvýhodnější rodinný tarif ušitý na míru:

online srovnávač Cinkly
Kouknout se na nabídky, které nabízí online srovnávač Cinkly