mobil v ruce

Neomezená data – kolik kde zaplatíte?

Patříte mezi náročné uživatele mobilních telefonů, kteří denně tráví několik hodin na internetu přehráváním videí ve vysoké kvalitě, brouzdáním po sociálních sítích či hraním online her? Nebo je pro vás mobilní telefon pracovním nástrojem a nekonečné videokonference jsou nepostradatelnou součástí vašeho dne?

Pak se již pravděpodobně řadíte mezi uživatele tarifu s neomezenými daty. Nebo o takovém tarifu minimálně uvažujete, neboť hlídání datového limitu je příjemné asi jako … hlídání datového limitu. Připravili jsme pro vás přehled neomezených tarifů, které nabízejí čeští operátoři pro všechny obyvatele starší 26 let.

Vodafone tarify

S příchodem nového ceníku platného od 1.6.2021 změnil Vodafone svou politiku distribuce tarifů s neomezenými daty. Balíčky Vodafone neomezený, jejichž získání bylo dosud podmíněno současným užíváním služby Vodafone internet na doma, nahradily 2 tarify, které jsou nyní dostupné naprosto všem.

Prvním z nich je tarif Neomezený super. Za 799 Kč dostanete možnost využívat data s maximální rychlostí 10 Mb/s. Jeho dražším sourozencem je pak tarif Neomezený Premium cílící na ty nejnáročnější uživatele. Zde se rychlosti nekladou žádná omezení a z peněženky musíte vytáhnout 1199 Kč. Ani na ten internet však Vodafone úplně nezapomněl. V případě, že máte internet na doma od tohoto poskytovatele, získáte slevu 100 Kč na základní tarif a 200 Kč na tarif prémiový. 

TarifCenaRychlost datObjem dat v EU
Neomezený Super799 Kč10 Mb/s28,34 GB
Neomezený Premium1 199 KčMaximální29,25 GB

T-Mobile tarify

Stále ještě největší český operátor nabízí výběr ze 3 tarifů. Nejlevnější tarif SD Neomezeně seženete za 1075 Kč, přičemž plnou rychlost si užijete pouze prvních 20 GB, posléze klesne na 3 Mb/s. T-Mobile uvádí, že tato rychlost stačí pro běžné používání internetu v mobilu a přehrávání videa v SD kvalitě. S tarifem HD Neomezeně si připlatíte 200 Kč a za 1275 Kč získáte již 50 GB dat maximální rychlostí. Po vyčerpání zmíněného objemu klesne rychlost na 10 Mb/s, což je dostačující i pro datově náročnější operace jako je přehrávání HD videa. Nechcete-li se omezovat vůbec, je tu pro vás tarif Max Neomezeně, který vám poskytne vždy maximální dostupnou rychlost. V takovém případě si připravte 1575 Kč.

TarifCenaRychlost datObjem dat v EU
SD Neomezeně1075 KčMaximální 20 GB, poté 3 Mb/s22 GB
HD Neomezeně1275 KčMaximální 50 GB, poté 10 Mb/s26 GB
Max Neomezeně1575 KčMaximální 33 GB


Přihlásit se k newsletteru

Zajímaly by vás nejlepší nabídky mobilních tarifů, ceny internetu, pojištění a dalších služeb? Stačí zadat svou emailovou adresu níže, jednou měsíčně zasíláme newsletter s nejlepší aktuální nabídkou na trhu:

 

Z odběru newsletterů se můžete kdykoliv odhlásit.


O2 tarify

I O2 stupňuje svou nabídku na základě omezení přenosové rychlosti. Se základním tarifem NEO Bronzový vám bude za 1099 Kč k dispozici rychlost 5 Mb/s. Na rozdíl od T-Mobile nabídky nemáte u nejlevnějšího a středního tarifu k dispozici ani omezené množství dat maximální rychlostí. Základní rychlost by však měla stačit pro běžné využití mobilu: messengery, navigace, e-maily, ale také streamování hudby, sdílení souborů a fotek nebo přehrávání videa v HD kvalitě na YouTube. Až čtyřnásobnou rychlost (20Mb/s) nabídne tarif NEO Stříbrný a stát vás bude 1299 Kč měsíčně. S tímto tarifem si užijete bezproblémovou práci s cloudovými úložišti, videohovory v HD kvalitě, hraní online her, streamování hudby ve vysoké kvalitě, ale také přehrávání videa v nejvyšší kvalitě 4K. S tarifem NEO Zlatý pak musíte každý měsíc vytáhnout z peněženky 1599 Kč, za které dostanete maximální rychlost, jenž dosahuje na místech s nejmodernější technologií pokrytí až 300 Mb/s v závislosti na aktuálním vytížení sítě. Je tak vhodná pro nejnáročnější uživatele a profesionální využití.

Všechny uvedené ceny jsou platné v případě, že se rozhodnete upsat k závazku na 24 měsíců. V opačném případě si k ceně každého tarifu přičtěte částku 150 Kč.

TarifCenaRychlost datObjem dat v EU
NEO Bronzový1099 Kč5 Mb/s35 GB
NEO Stříbrný1299 Kč20 Mb/s35 GB
NEO Zlatý1599 KčMaximální40 GB

Kdo je tedy vítězem? Vodafone bezpochyby boduje a řádně zamíchal kartami na poli neomezených dat. Se svými novými tarify atakuje cenovou hranici, ve které byla dosud neomezená data nabízena v rámci neveřejných promo nabídek. Bude zajímavé sledovat, jak na tuto ofenzivu zareagují konkurenční operátoři a zda budou mobilní data nadále zlevňovat. My jsme jednoznačně pro!

P.S. Zajímají vás i další nabídky? Pak využijte našeho srovnávače mobilních tarifů a zjistěte, jestli můžete něco ušetřit.