porovnání půjček kalkulačka

Porovnání půjček na jednom místě

Vyberte si, na co chcete půjčku použít:

Naši specialisté na půjčky Vám jsou k dispozici

Po telefonu vám pomohou s vašimi dotazy a následným výběrem té nejlepší půjčky.

  • U nás máte možnost porovnat úrokové sazby, poplatky, maximální délku splácení a další podmínky.
  • Na jednom místě naleznete nabídky půjček od bank i nebankovních společností.
  • Je třeba si předem určit, na co konkrétně potřebujete půjčku – zda plánujete koupit nové auto, nábytek, elektroniku, renovovat bydlení nebo něco jiného.

Refinancování dosavadních půjček

Dále nabízíme refinancování vašich stávajících půjček a sloučení do jedné, s cílem snížit vám vaše měsíční splátky.

Budete tak platit jednu splátku místo několika různých.

Refinancování můžeme nabídnout rovnou u nově vznikající půjčce:

Co je třeba zvažovat při porovnávání půjček?

Po zvolení typu půjčky byste měli posoudit nejen úrokovou sazbu a požadovanou částku, ale také další klíčové parametry půjčky.

Při porovnání půjček je vhodné brát v úvahu následující faktory:

  • Smluvní podmínky
  • Výši měsíčních splátek
  • Úrokovou sazbu a RPSN
  • Délku splácení
  • Poskytovatele půjčky

Pokud si nejste jisti, podle čeho vybírat, neváhejte nás kontaktovat. Naši specialisté vám rádi pomohou s výběrem.

Úroková sazba a RPSN

Úroková sazba je částka, kterou platíte jako poplatek za půjčené peníze. Je to obvykle procento z půjčené částky a závisí na dohodnuté době splácení.

Na druhé straně RPSN (Roční procentní sazba nákladů) je ukazatel, který vyjadřuje celkové náklady spojené s úvěrem nebo půjčkou, včetně úroků a dalších poplatků (jako například poplatky za sjednání půjčky).

RPSN zahrnuje nejen úrokovou sazbu, ale také další poplatky a náklady, které jsou spojeny s půjčkou. Z tohoto důvodu může být RPSN vyšší než úroková sazba.

Můžete se s námi spojit prostřednictvím tel: 799 512 512
nebo nám napsat na email: info@cinkly.cz

Půjčka na cokoliv

Neúčelová půjčka má poskytnout řešení pro nedostatek financí v nečekaných situacích, například v případě poruchy domácích spotřebičů nebo potřeby opravy vozidla. Výhodou je, že půjčené finanční prostředky mohou být použity na cokoliv bez nutnosti dokládat účel využití peněz.

Nevýhodou neúčelových půjček je obvykle vyšší úroková sazba ve srovnání s účelovými půjčkami, kdy je bankou vyžadován důkaz o účelu financování.

Maximální částka, kterou lze získat, není obvykle vysoká, obvykle se jedná o částky kolem jednoho milionu Kč. Některé banky však mohou poskytnout vyšší částky.

Doba splácení se může pohybovat od jednoho měsíce až po několik let.

Půjčka na bydlení

Chcete bydlet ve vlastním, ale nemáte dostatek úspor? Půjčka na bydlení může být řešením. Tyto finanční prostředky mohou být použity na nákup nebo stavbu domu nebo koupě bytu.

Vzhledem k tomu, že se jedná obvykle o vysoké částky, bývá potřeba poskytnout nemovitost jako zástavu. Nicméně jako zástavu můžete použít i financovaný dům nebo byt.

Nejčastějším typem půjčky na bydlení je hypotéka, která umožňuje získat vysoké částky a splácet je delší dobu, což znamená nižší měsíční splátky.

Další možnosti jsou například úvěr ze stavebního spoření nebo spotřebitelský úvěr na bydlení. Některé půjčky na bydlení umožňují financovat i nákup podílu v družstvu nebo zaplacení kauce u nájemního bytu.

Půjčka na rekonstrukci

Účelem půjčky na rekonstrukci je modernizace bydlení. Rekonstrukce může zahrnovat jak menší úpravy, jako je například koupelna za 20.000 Kč, tak i celkovou přestavbu bytu nebo rozsáhlé opravy domu, které mohou stát statisíce až miliony.

Při výběru financování rekonstrukce je důležité brát v úvahu potřebnou částku. U větších půjček může být také požadována zástava, ale většinou je možné použít financovanou nemovitost.

V případě půjčky na rekonstrukci bude poskytovatel požadovat důkaz o tom, že jste peníze skutečně investovali do bydlení. Stačí nahrát online faktury za vybavení a práci spolu s fotografiemi před a po rekonstrukci.

K financování rekonstrukce můžete využít také hypotéku, úvěr ze stavebního spoření nebo spotřebitelský úvěr na rekonstrukci.

Samozřejmě je možné využít i neúčelovou půjčku na cokoli, ale podmínky nebývají příliš výhodné.

Můžete se s námi spojit prostřednictvím tel: 799 512 512
nebo nám napsat na email: info@cinkly.cz

Půjčka na auto

Auto je finančně náročným závazkem, a ne každý má dostatek peněz na jeho okamžité zaplacení. Proto se v takových případech může hodit půjčka na auto.

Účelová autopůjčka mívá obvykle nižší úrokovou sazbu než půjčka na cokoliv. Musíte sice doložit účel financování, tedy nákup vozidla, ale stačí předložit kupní smlouvu.

Čerpání je bezpečné, protože banka zpravidla posílá peníze přímo na účet prodejce.

Existuje však také možnost financování auta pomocí leasingu, což je vlastně pronájem. Během splácení však auto není vaše, což může být výhodou i nevýhodou zároveň. Leasingová společnost hradí náklady na pravidelnou údržbu a další výdaje, například nákup pneumatik. Avšak jako pronajímatel nemůžete s autem nakládat jako s vlastním, nelze ho nijak upravit ani prodat.

Váháte-li, kterou z variant financování auta si zvolit, rádi vám s výběrem pomůžeme:

Co potřebujete při žádání o půjčku

Záleží na konkrétní výši, typu půjčky a instituci, u které žádáte o financování. V případě bankovních půjček jsou obvykle vyžadovány dva doklady totožnosti, potvrzení o místě bydliště, potvrzení o příjmu a další dokumenty.

U nebankovních půjček jsou podmínky obvykle volnější. V některých případech může být postačující pouze průkaz totožnosti a orientační informace o vašem příjmu.

Všechny potřebné informace ohledně požadovaných dokumentů k žádosti o půjčku naleznete v detailu produktu na našem srovnávači, nebo na jednotlivých webových stránkách jednotlivých bank.

Registr dlužníků

Registr dlužníků je databáze fyzických osob, které mají nebo měly v minulosti dluhy. Všechny banky do něj nahlížejí při hodnocení žádostí o půjčku.

Nejznámějšími registry dlužníků jsou:

  • Bankovní registr klientských informací (BRKI)
  • Společnost Czech Banking Credit Bureau, a.s. (CBCB)
  • Nebankovní registr klientských informací (NRKI)
  • Sdružení na Ochranu Leasingu a Úvěrů Spotřebitelům (SOLUS)

Některé nebankovní instituce lákají klienty tím, že nekontrolují registry dlužníků. Nicméně, takové půjčky mohou mít vyšší úrokové sazby, aby si instituce pokryla rizika spojená s těmito investicemi.

Zkuste naše porovnání půjček ještě dnes

Nabízíme Vám možnost využít služeb našich odborníků na půjčky, kteří jsou k dispozici prostřednictvím telefonu a ochotně Vám pomohou s Vašimi dotazy ohledně nejlepší půjčky pro Vás.

Díky naší službě máte možnost porovnat úrokové sazby, poplatky, maximální délku splácení a další podmínky v jednom místě, a to nejen od bank, ale také od nebankovních společností.

Můžete se s námi spojit prostřednictvím tel: 799 512 512
nebo nám napsat na email: info@cinkly.cz

porovnání půjček na bydlení