Quick Charge

Quick Charge je technologie vyvinutá společností Qualcomm pro rychlé nabíjení mobilních zařízení, jako jsou chytré telefony a tablety. Tato technologie umožňuje zařízením nabíjet baterie rychleji než běžné nabíječky.

Quick Charge využívá speciálního nabíjecího adaptéru a kompatibilního zařízení s podporou této technologie. Díky inteligentnímu řízení nabíjení umožňuje Quick Charge zvyšovat výstupní napětí a proud, což vede k rychlejšímu dobíjení baterie zařízení.

Tato technologie je významná pro uživatele, kteří chtějí rychle dobíjet svá mobilní zařízení, což znamená, že i krátké dobíjecí časy mohou poskytnout dostatek energie pro delší používání zařízení. Je důležité mít na paměti, že pro plné využití Quick Charge musí být jak nabíječka, tak i zařízení kompatibilní s touto technologií.

Bezdrátové nabíjení

Bezdrátové nabíjení je alternativní metoda nabíjení mobilních zařízení, která nevyužívá kabelového připojení mezi zařízením a nabíječkou. Namísto toho využívá elektromagnetického pole k přenosu energie mezi zařízením a nabíjecí podložkou nebo stojanem.

V kontextu rychlého nabíjení, které nabízí technologie jako Quick Charge, bezdrátové nabíjení může být trochu pomalejší. Většina současných bezdrátových nabíječek nenabízí stejně vysoké nabíjecí výkony jako kabelové nabíječky s technologií rychlého nabíjení.

banner mobilní tarify

Výběr z blogových článků:

metaverse žena s VR brýlemi

Metaverse, web 3.0 a VR

Metaverse, v posledních letech skloňovaný pojem. Virtuální a rozšířená realita už tu s námi nějaký ten rok je. Asi nejlepším příkladem je mezi mladými známá hra na mobilu Pokémon GO, kde se pomocí svého mobilu můžete potkat se známými postavičkami přímo u vás v obýváku. Jak změní svět nastupující web 3.0 a metaverse?