4K rozlišení

4K rozlišení se týká formátu zobrazování s velmi vysokým rozlišením, které nabízí čtyřikrát vyšší detaily než standardní HD rozlišení (1080p). Rozlišení 4K je obvykle 3840 × 2160 pixelů, což znamená, že obrazovka má v každém řádku a sloupci dvojnásobný počet pixelů než u rozlišení 1080p.

Historie 4K sahá do kina, kde bylo původně používáno pro digitální promítání filmů. Postupně se však tato technologie rozšířila i do domácího zobrazování a televizí. První televize s rozlišením 4K začaly být uvedeny na trh v průběhu 2010 a od té doby se stávají stále běžnějšími.

Zajímavostí je, že 4K rozlišení umožňuje vysoce detailní zobrazení obrazu. Nabízí tak ohromující kvalitu pro sledování filmů, televizních pořadů a her. Díky vyššímu rozlišení je možné detailněji vnímat obrazové prvky, což zvyšuje zážitek z vizuálního obsahu.

Tento formát také podporuje větší obrazovky, aniž by došlo ke ztrátě kvality obrazu. Televize s obrazovkami většími než 55 palců mohou poskytnout úžasně ostrý obraz bez rozmazání nebo rozostření.

4K rozlišení se stává standardem v mnoha nových televizorech, kamerách a zařízeních pro zobrazení obsahu. Ačkoli nyní se již také objevují pokročilejší technologie s ještě vyšším rozlišením, jako je například 8K rozlišení.

banner mobilní tarify

Výběr z blogových článků:

Podepisování smlouvy

Jednoduchý přechod na jiného operátora v roce 2023

Dnes již není nutné mít strach z těžkopádných administrativních procesů, jako tomu bylo v minulosti. Je to zejména díky tomu, že operátoři nabízejí snadné a rychlé řešení pro přechod k novému operátorovi.