volající senior srovnání mobilních tarifů

Srovnání mobilních tarifů pro rok 2023

A je tu nový rok a s ním přichází i tradiční novoroční zdražování. Jestli se budou zdražovat mobilní tarify si zatím nejsme jistí. Nicméně jsme s operátory ve spojení dennodenně a jisté kroky z jejich strany očekáváme. Buď nám tarify zdraží na základě navýšení nějakého limitu (např. z 2 GB dat na 3 GB) nebo zpřísní podmínky užívání. Ještě je čas pořídit výhodný mobilní tarif. Níže vám představujeme srovnání mobilních tarifů:

Nejoblíbenější tarif, který v roce 2023 končí

Hned zkraje představujeme srovnání mobilních tarifů bez žádných podmínek. Akorát u tarifu „neomezeně“ vychází lepší cena v momentě, kdy k tarifu pořizujete internet na doma. Možná vás ale více zaujme prostřední mobilní tarif, který můžete pořídit do 15.01.2023:

srovnání tří tarifů banner

Srovnání mobilních tarifů s internetem

Ve srovnání mobilních tarifů v kategorii s neomezenkou je za nás nejvýhodnější nabídka „Basic“, kde máte vše neomezené, za běžnou cenu 499,-.

Každý preferuje něco jiného, pokud patříte k lidem, kteří využívají více mobilní data a moc neprovolají, tak pro ně bude zajímavější nabídka výše „7,5 GB“. Jestli ale hodně provoláte, nabízí se tarif „Min Basic“:

srovnání tří tarifů banner

Srovnání mobilních tarifů pro studenty

Mladší generace preferuje převážně mobilní data. Otázka je, jestli bude 11 GB stačit. Do srovnání mobilních tarifů jsme tento tarif chtěli zařadit, protože je za nás velmi výhodný. Neomezená data jsou přece jen neomezená data. Pro získání lepší ceny u mobilního tarifu s neomezenými daty doporučujeme zapřemýšlet o rodinném tarifu. Rodinné tarify srovnáváme v předchozím článku: Rodinný tarif

nabídka mobilních tarifů pro studenty

Srovnání mobilních tarifů pro seniory

Další srovnání mobilních tarifů je věnováno seniorům, kde je věková podmínka od 60 let. Opět je to o tom, komu co vyhovuje. Pro vás máme k dispozici dvě nabídky, buď hodně voláte a internetové připojení nevyužíváte nebo voláte a občas si prohlédnete příchozí fotky od svých dětí nebo vnoučat.

I když je u tarifu „S internetem“ 250 min, pořád si myslíme, že je to velká porce minut na měsíc. Pro někoho může být odrazující závazek na 2 roky.

nabídka mobilních tarifů pro seniory
bezpečnost na internetu senior na pc

Jak na bezpečnost na internetu nejen pro seniory

  • Rozlišení pravdy od lží, různé dezinformace
  • Sociální bubliny, konfirmační zkreslení
  • Základní bezpečnost na internetu
  • Emaily a jiné zprávy
  • Zabezpečení u mobilů
  • Bezpečnost na sociálních sítí